Home

Home

ľavý banner

AKO SI VYBRAŤ TEHOTENSKÝ VANKÚŠ?

Pridal: Mária Šandalová Kategória: Vankúše Dňa: Pozretí: 1662

Ak dokážete rozlíšiť jednotlivé druhy tehotenských vankúšov a poznáte ich špecifiká, silné a slabé stránky, pri výbere tehotenského vankúša máte vyhratú iba polovicu boja. V tomto článku sa dozviete, na čo si dať pri kúpe tehotenského vankúša najväčší pozor. Taktiež si popíšeme vlastnosti, ktoré by mal spĺňať ideálny tehotenský vankúš bez rozdielu, či ide o rovný, celotelový alebo tehotenský vankúš v tvare klina. Pozrime sa teda bližšie na to, načo si dať pri kúpe tehotenského vankúša najväčší pozor, alebo ako si vybrať tehotenský vankúš:

ako si vyberiem tehotenský vankúš

1. Uistite sa, či má tehotnský vankúš vymeniteľný poťah

S rastúcim obdobím tehotenstva sa nemení iba objem ženského bruška, ale aj množstvo rozbúrených tehotenských hormónov, vďaka ktorým prežijete aj niekoľko spotených nocí. Pot nevsiaknú iba vaše posteľné obliečky, ale aj tehotenský vankúš, ktorý kvôli väčším rozmerom len tak jednoducho nevyčistíte. Oveľa jednoduchšiu údržbu majú tehotenské vankúše so snímateľným poťahom. Tie dokážete vyprať spoločne s obliečkami, takže ak ich strčíte do práčky hneď ráno, už večer môžete zaspávať v krásne voňavom pohodlí vašej manželskej postele. Aj v tomto prípade platí, že najjednoduchšie snímateľné obliečky sú tie so zipsom. Gombíky vás pri častom vymieňaní obliečok prestanú baviť a ako to už býva zvykom, občas sa z očistnej púte z priestorov práčky už nikdy nevrátia.

2. Zistite, čím je tehotenský vankúš vyplnený

Na výplň vankúšov sa používa niekoľko druhov vypchávok, ktoré sa od seba odlišujú rôznymi vlastnosťami. Niektoré materiály sú flexibilnejšie a nedokážu udržať vami vytvarovaný tvar vankúša, s inými sú tehotenské vankúše tuhšie a pohodlnejšie.

ako si vybrať tehotenský vankúš

  • Polystyrénové guličky sú ľahké, ale hlučné

Sú najčastejšou výplňou väčšiny ekonomicky dostupných tehotenských vankúšov. Polystyrén je ľahký materiál, z ktorého guličky sa jednoducho prispôsobujú tvaru tela. Ich nevýhodou je, že pri zmene polohy na vankúši či jeho premiestňovaní šuchocú a vytvárajú menší hluk.

  • Veľmi populárne je ľahké polyesterové vlákno

Tento materiál je rovnako ľahký, no na rozdiel od polystyrénových guličiek nevydáva pri pohybe na vankúši žiadny zvuk. Je veľmi populárnou výplňou pre tehotenské vankúše. Pevnosť a tuhosť vankúša sa dá regulovať množstvom výplne. Čím viac polyesteru, tým je tehotenský vankúš tuhší.

  • Mikroguličky sú jemné ako piesok, ale oveľa ľahšie

Tehotenské vankúše plnené mikroguličkami s veľkosťou okolo 0,8 milimetrov sú návykovo pohodlné. Jemné guličky pripomínajúce piesok sú ľahké a pri presúvaní nevytvárajú žiaden zvuk.

  • Tehotenské vankúše z pamäťovej peny výborne držia tvar

Vankúše pre tehotné zhotovené z pamäťovej peny sa prispôsobia tvaru ženského tela a akonáhle telo prestane vyvíjať na vankúš tlak, pena sa vráti do svojho pôvodného stavu. Tehotenské vankúše z pamäťovej peny sú pevné, tuhé a výborne držia tvar. Vzhľadom k tomu, že sa môže pôsobením ľudského tepla pena časom zohrievať, niektorí výrobcovia ju začali pre zlepšenie cirkulácie vzduchu drviť na menšie kúsky.

3. Ubezpečte sa, či je tehotenský vankúš hypoalergénny

Hormonálne zmeny počas tehotenstva môžu u žien spôsobiť, že ich pokožka bude o niečo viac citlivejšia na niektoré vlákna, než tomu bolo doposiaľ. Naštudujte si, či je vami vybraný tehotenský vankúš vyrobený z hypoalergénnych materiálov. Nechcete sa predsa uprostred prvej noci s vankúšom budiť s tým, že vás všetko svrbí. Antialergické tehotenské vankúše sú samozrejmou voľbou pre budúce mamičky trpiace alergiou či astmou.

4. Vopred zohľadnite svoje nároky a aký veľký vankúš chcete

Pred kúpou vankúša by ste mali zvážiť svoje nároky na jeho veľkosť. Do procesu rozhodovania zahrňte aj svojich partnerov a veľkosť vašej postele. Do menšej postele patrí menší tehotenský vankúš, do väčšej si môžete zaobstarať aj niektorý z objemnejších modelov. No do menšej postele sa väčší tehotenský vankúš zmestí iba v prípade, že váš partner skončí na gauči.

tehotenský vankúš cena

5. Tuhé tehotenské vankúše poskytujú brušku lepšiu podporu

Aj keď môžu byť mäkké vankúše pre niektoré mamičky lákadlom, pevnejšie a tuhšie vankúše pre tehotné poskytujú lepšiu podporu pre bruško. Prvé noci s tvrdším vankúšom môžu byť ťažké, ale napokon si naň veľmi rýchlo zvyknete.

6. Medzi kritériá výberu zaraďte aj svoje zdravotné ťažkosti

Aby ste boli s novým tehotenským vankúšom naozaj spokojná, medzi kritéria výberu zaraďte aj svoje zdravotné ťažkosti. Je dobré si určiť, či chcete veľký, malý, mäkký, alebo tvrdší vankúš, no myslite najmä na jeho funkčné využitie. Trápia vás po prebudení bolesti na rôznych častiach vášho tela? Môže sa stať, že niektoré partie počas spánku stuhnú. Najčastejšie ide o členky, kolená, chrbát, brucho, krk a ramená. V takom prípade je potrebné zistiť, či príčinou bolesti je nedostatočná podpora matraca, alebo nesprávna poloha tela počas spánku. Ak príčinou bolesti bude nevhodný matrac, poobzerajte sa po tehotenskom vankúši, ktorý podporuje okrem bruška aj časti tela, s ktorými máte problém. Ak vás trápia bolesti kolien a dolnej oblasti chrbta, s najväčšou pravdepodobnosťou budete potrebovať kvalitnú obuv pre tehotné ženy.

pomoc pri výbere tehotenského vankúša

Veríme, že tento sprievodca vám pomôže pri výbere správneho tehotenského vankúša, ktorý vám skvalitní spánok aj relax počas tehotenstva a pomôže vám aj v následnej starostlivosti o bábätko. Výber svojho budúceho vankúša pre tehotné môžete začať aj na našej stránke EMI.sk, kde nájdete tehotenské vankúše rôznych druhov, farieb, tvarov a veľkostí. Sprievodcu a poradcu v tvare tehotenských vankúšov nájdete v článku: Vyberáte vankúš pre tehotné? S týmto poradcom bude vaše rozhodovanie oveľa jednoduchšie.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár